Οι στόχοι των νέων έργων για τη Στερεά Ελλάδα

 

 

Στην 3η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» προέδρευε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε την επιτροπή τόσο για τα έργα που ξεκίνησαν το 2016 όσο και για εκείνα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, ο κ. Μπακογιάννης, ανέλυσε τους στόχους και τον σχεδιασμό που έχει γίνει για την ένταξη νέων έργων έως το τέλος του 2017.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, έως το τέλος του έτους θα έχουν εκδοθεί προσκλήσεις για την υποβολή προτάσεων για το 70% των πόρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Όσον αφορά στα έργα που ήδη έχουν γίνει, ο Περιφερειάρχης έκανε εκτενή αναφορά στην ένταξη του Νοσοκομείου Χαλκίδας, την ανάπτυξη του δικτύου Φυσικού Αερίου, τη διαχείριση υγρών αποβλήτων, αλλά ανέλυσε και την αποτελεσματικότητα των δράσεων πρόνοιας, κοινωνικής στήριξης και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας.

«Η τακτική που ακολουθούσαμε από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας είναι αυτή που μας έδωσε την δυνατότητα να λέμε σήμερα ότι έχουμε επιτύχει ιδιαιτέρως υψηλά ποσοστά απορρόφησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Η τακτική αυτή περιλαμβάνει στόχευση σε συγκεκριμένες λύσεις σοβαρών προβλημάτων. Σχεδιασμός και μελέτη των λύσεων και τεκμηριωμένη διεκδίκηση πόρων. Με αυτή την συνταγή συνεχίζουμε να πείθουμε όσους εξετάζουν τα αιτήματά μας ότι μπορούμε να αξιοποιούμε τα χρήματα που παίρνουμε για λύσεις σε μεγάλες ανάγκες των κατοίκων της Στερεάς, αλλά παράλληλα να δημιουργούμε νέα δεδομένα. Να θεμελιώνουμε βάσεις προόδου μέσα σε ένα κλίμα κρίσης και μεγάλων εμποδίων» τόνισε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Επιτροπή Παρακολούθησης