576.000 ευρώ για τη φροντίδα των ΑμΕΑ

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Στερεάς εντάσσεται το έργο για τη λειτουργία και τη χρηματοδότηση του «Μικτού Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμΕΑ Φθιώτιδας», με συνολική δημόσια δαπάνη 576.000ευρώ. Η ένταξη του έργου υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδιασμού της Περιφερειακής Αρχής, για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών με την ενίσχυση ή δημιουργία νέων δομών.

Με τη χρηματοδότηση του έργου, που καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο, εξασφαλίζονται, για τρία έτη, παρεμβάσεις για την εξυπηρέτηση την διατροφή και την εκπαίδευση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που ζουν στην Φθιώτιδα. Ενδεικτικά αναφέρονται:

  • Η μεταφορά προς και από το Κέντρο
  • Η διαμονή και η διατροφή τους
  • Η παροχή ατομικής και ομαδικής άσκησης
  • Η εκπαίδευση στην αυτοεξυπηρέτηση
  • Η εκμάθηση δραστηριοτήτων
  • Η συμμετοχή σε προγράμματα αθλητισμού και πολιτισμού

Με αφορμή την υπογραφή ένταξης του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, δήλωσε ότι πρόκειται για ακόμη μία παρέμβαση που αποτελεί έναν από τους πολλούς κρίκους στην αλυσίδα που δημιουργεί η Περιφέρεια για την προστασία, την πρόνοια και τη φροντίδα προς όλες τις ομάδες του πληθυσμού που χρειάζονται στήριξη. «Με όσα μέσα διαθέτουμε προσπαθούμε να βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που μας χρειάζονται, αλλά και να κάνουμε το δικό μας αντάρτικο κατά των κοινωνικών ανισοτήτων. Πολιτισμός είναι και η πρόνοια και μόνο μέσω αυτής εξασφαλίζεις την κοινωνική συνοχή» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ