Με τη συμμετοχή των κατοίκων η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στον Ορχομενό

 

image001

Παρουσία κατοίκων και φορέων της περιοχής πραγματοποιήθηκε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο στον Ορχομενό. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν στα έργα οδοποιίας και άρδευσης στην Κωπαΐδα από την Περιφέρεια για τη διευκόλυνση της αγροτικής δραστηριότητας, αλλά και γενικά της αντιμετώπισης των προβλημάτων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια μετά το κλείσιμο του αρμόδιου οργανισμού.

Επίσης, οι κάτοικοι του Ορχομενού ενημερώθηκαν για το έργο αναβάθμισης του Αρχαιολογικού χώρου της περιοχής. Έργο που εντάχθηκε ήδη στο ΕΣΠΑ.

Στην ίδια συνεδρίαση τέθηκε και το θέμα της κατάρτισης των δασικών χαρτών και τα προβλήματα που ανακύπτουν. Για το συγκεκριμένο θέμα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά τονίζοντας ότι η διαδικασία κατάρτισης είναι προβληματική και θα πρέπει να διορθωθεί. Από το Συμβούλιο αποφασίστηκε η σύνταξη κειμένου-ψηφίσματος που θα εκφράζει τις ενστάσεις των κατοίκων της Στερεάς Ελλάδας για την συγκεκριμένη διαδικασία.

Στη δήλωσή του, ο κ. Μπακογιάννης, εκτός από το θέμα των δασικών χαρτών, αναφέρθηκε και στα έργα που γίνονται στην περιοχή.

«Η συνεδριάσεις των Περιφερειακών Συμβουλίων στους τόπους των προβλημάτων, μας έχουν δώσει την ευκαιρία να βγαίνουμε από τα γραφεία και να ακούμε, να συναποφασίζουμε με τους πολίτες, αλλά και να τους ενημερώνουμε. Σήμερα, μας δόθηκε η ευκαιρία να τους δώσουμε πλήρη εικόνα για τα έργα που κάνουμε στην Κωπαΐδα. Μία τεράστια ευθύνη που κληθήκαμε να αναλάβουμε και να την μετατρέψουμε σε ευκαιρία αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της αγροτικής ζωής και καλλιέργειας. Δώσαμε και το ολοκληρωμένο σχέδιό μας για τα έργο της αξιοποίησης του αρχαιολογικού χώρου που όταν ολοκληρωθεί, θα αποτελέσει πόλο έλξης τουρισμού αλλά και υπόδειγμα πολιτιστικού αξιοθέατου» επισήμανε.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Περιφερειακό Συμβούλιο Ορχομενός